Casa Cantina

Casa Cantina står på et fremspring i landskabet, således at cantinaen er i terræn på sydvest siden af huset.

Oven på cantinaen har der været et to-etagers hus, hvor stueetagen er i terræn mod nordvest og sydøst.

Den ene del af Casa Cantina anvender cantinaens periferi til ydermure, og cantinaen kan dermed bevares uændret. Denne del af huset svarer til det oprindelige hus.

Man ankommer til huset fra øst i samme niveau som cantinaen. Fra dette niveau er der en trappe til stueetagen og patioen med hoveddør og en stenmur mod syd, samt en smal balkon (Piemontesisk balkon), der fører til vestsiden af huset. Det kan overvejes at føre ankomstvejen op til stueplan på sydøst siden af huset.

Fra ankomst- og cantineniveauet vil der være adgang til garage-/depot-/poolteknikrum oven på hvilket, der etableres en terrasse.

Poolen tænkes placeret i terrænspringet mellem cantina og stueetage, således at gravearbejderne kan begrænses. Samtidig bliver der udsigt fra poolen over landskabet.

For at opnå yderligere kvadratmeter og skabe en flot rummelighed er grundplanen udvidet mod vest med bl.a. køkken-alrum.

Uden for køkken-alrum etableres en stor overdækket vestvendt terrasse med udekøkken og pizzaovn.

I den knap 50 m2 store cantina renses det originale hvælvede loft.

Mod terræn opbygges en isoleret gulvkonstruktion, hvorpå der lægges fliser.

Den oprindelige stejle trappe fra cantinaen til stueetageniveuaet søges genetableret, muligvis overdækket med en glaslem.

Der etableres en buet dobbeltdør mod sydvest.

Mod nordøst skal det besluttes, om der skal graves ud og isættes en dobbeltdør, eller der blot skal isættes et vindue, så cantinaen bliver gennemlyst.

Stueetagen indeholder entre med trappe til første sal, 1 badeværelse, 2 soveværelser, stue, køkken-alrum og bryggers.

Mod terræn og over cantinaen opbygges en isoleret gulvkonstruktion. Gulvene belægges med klinker.

Brusenichen i badeværelse beklædes med fliser.

Alle øvrige indvendige vægge pudses og males, bortset fra den solitære konstruktion omkring pejsen, der udføres i natursten i hele sin højde.

Tagfladen fra første sal fortsætter hen over stueetagen, hvorved der i den ene side dannes et dobbelt højt rum mod gangen på første sal, som skråner ned over køkken-alrummet og bryggers.

De øvrige rum i stueetagen udføres med traditionelle hvælvede lofter i tegl.

Ud for spisepladsen i køkken-alrummet placeres et meget stort vindue, gennem hvilket man har en fantastisk udsigt over landskabet.

Samtidig ‘skærer’ taget over terrassen sig ind i det skrånende tag, således at man fra køkken-alrummet ser op mod undersiden af den flotte tagkonstruktion i træ med synlige spær og beklædning i træ.

Omkring huset og poolen støbes en terrasse, der evt. kan belægges med fliser.

Under overdækningen kan bygges en pizzaovn og udekøkken.

Førstesalen indeholder 3 soveværelser og 2 badeværelser. Loftet i det ene soveværelse følger taget og skråner som i et kvistværelse. Det ene badeværelse er knyttet til det største soveværelse. Rummene er forbundet af en gang, som er åben på den ene side med kig ned til køkken-alrummet i stueplanet, og som samtidig danner en hems, hvorfra der også er kik til stueplanet.

Fra det store soveværelse er der udgang til en syd-vestvendt terrasse under det skrånende tag.

Badeværelserne udføres som i stueetagen med klinker på gulvet og fliser i brusenichen. Gulvene på førstesalen belægges med egetræslamel. Gulvet på hemsen belægges med massive egetræsplanker.